Architecten

Vrijheid van vorm - Lichtgewicht - Brandwerend
Panelen Panelen in verschillende aantrekkelijke ... Panelen - Kerk met 'travertin' look De kerk in Dobieszowice is onlangs gerenoveerd met ... Banken - Stedelijk Museum Deze banken zijn gemaakt van A1 en staan onder het ... Fly-over - BeConcrete De fly-over in Amersfoort is gemaakt door de van ... The End of Sitting The End of Sitting is een project op de kruising ... Tegels - Hotel Istanbul In de Turkse stad Istanbul "the Sultanahmet area" ... Gevel - Hotel Istanbul In de Turkse stad Istanbul "the Sultanahmet area" ... Koffiecorner In opdracht van IBP Interieurbouw ... Kolompanelen Verbluffende ... Bà Nà Hills - French Village 'French Village' in bergen van Da Nang. Aan de ... Monumentale gevel - Kalverstraat Amsterdam Plafond elementen van A1 Plafond - Mahler Het Mahler4 kantoor gebouw is onderdeel van een ...

 

Architecten vanuit verschillende disciplines hebben de voordelen van het ontwerpen met A1 ondervonden:

- Vrijheid van vorm. Omdat A1 gelamineerd of gespoten wordt is er geen beperking aan de uiteindelijke vorm. Recht, gebogen of zelfs in meerdere dimensies gebogen is allemaal mogelijk.


- Kies de uitstraling die past. A1 kan worden gepigmenteerd, gevuld worden met vulstoffen zoals gekleurd zand of achteraf geverfd worden. Dit geeft enorm veel mogelijkheden om de gewenste (unieke) uitstraling te bereiken.


- Lichtgewicht door het gebruik van triaxiaal weefsel als versterkingsmateriaal. Vier lagen van ons A1 triaxiaal weefsel resulteert in lichtgewicht en sterke elementen van slechts 1 cm dikte. Voordelen die ook interessant zijn tijdens transport en opslag.


- Brandwerend omdat A1 LP01 als B is geclassificeerd. De rookontwikkeling heeft klasse S1 en de vorming van brandende druppels d0.

 

Andere voordelen zijn:


- A1 is op waterbasis en daarom zijn er geen speciale veiligheidsvereisten om met A1 te kunnen werken. Uw eigen werkruimte is voldoende om met A1 aan de slag te gaan en u zult verbaasd zijn hoe eenvoudig het is om met A1 te werken.

- Het reproduceren van uw object is erg eenvoudig door gebruik te maken van silicone mallen. Maak zoveel objecten als nodig omdat A1 uw silicone mal niet aantast.

- A1 hecht goed op een groot aantal materialen. Hout, EPS en PU schuim zijn de meest gebruikte, maar anderen materialen zijn ook mogelijk. Door gebruik te maken van deze materialen is het mogelijk om dikkere panelen te produceren die niet alleen licht in gewicht zijn maar ook niet duur om te produceren.