The End of Sitting

The End of Sitting is een project op de kruising van visuele kunst, architectuur, filosofie en bewezen wetenschap. In onze maatschappij is bijna alles om ons heen gemaakt om op te zitten, terwijl uit medisch onderzoek is gebleken dat te veel zitten slecht is voor onze gezondheid. 

RAAAF [Rietveld Architecture-Art Affordances] en visule kunstenaar Barbara Visser hebben een concept ontwikkeld, waarbij de stoel en de tafel niet per definitie het beginpunt zijn. Zij willen je juist uitnodigen om verschillende staande posities aan te nemen, in een experimenteel werkomgeving. 

A1 is als toplaag gebruikt, welke ter plaatse op de tentoonstelling is aangebracht. Tevens zijn de naden van de onderlinge verbindingen met A1 gedicht en waar nodig versterkt met triaxiaal weefsel. Aangezien A1 krimpvrij is en makkelijk schuurbaar,  kon alles in 1 keer worden afgewerkt. Door de hardheid van A1 en de uitstekende hechting aan de ondergrond kon er zelfs op worden gelopen en kon men dit goed demonstreren aan de bezoekers. De goede eigenschappen van A1, zoals veilig om met te werken, snelle uitharding, bijna geurloos en uiteraard de mooie uitstraling van A1 komen dan ook goed naar voren tijdens dit project.